Οι πατάτες γιαχνί είναι από αυτά τα φαγητά που θυμίζουν μαμά και γιαγιά, που σε ζεσταίνουν και σε χορταίνουν με τον πιο απλό τρόπο. Εγώ τις λατρεύω
Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Μπόλικο ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 φρέσκες ντομάτες τριμμένες (ή αντίστοιχο χυμό ντομάτας)
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 δαφνόφυλλα
3-4 κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή, ανάλογα τα γούστα)
Νερό
Για το σερβίρισμα: μπούκοβο, ψιλοκομμένος μαϊντανός και φέτα (οπωσδήποτε!)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα με μπόλικο ελαιόλαδο που έχει κάψει σοτάρω το 1 κρεμμύδι και το 1 σκ σκόρδο τριμμένα στον τρίφτη καθώς και 1 κρεμμύδι και 1 σκ.σκόρδο ψιλοκκομένα. Μόλις ροδίσουν λίγο προσθέτώ τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.Αφού πάρουν λίγο χρώμα απ’ όλες τις πλευρές προσθέτω τον πελτέ κι ανακατεύω καλά για 1 λεπτό να βγάλει τα αρώματα του.Προσθέτω 2 φρ.ντομάτες τριμμένες , ζάχαρη, δαφνόφυλλα, κόκκους μπαχάρι.Ανακατεύω και συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν καλά.Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, σκεπάζω, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 40 λεπτά περίπου..αν χρειαστεί λίγο νεράκι συμπληρώνω.Σερβίρω με μπούκοβο, ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτα.. απαραίτητη !!!
Η Συνταγή είναο της κας Ελινα Σκλαβου