Γεύση:
- Το κοτόπουλο ήταν ζουμερό και γευστικό, με τα λαχανικά να προσθέτουν μια ωραία γλυκιά και δροσερή νότα.
- Το πιάτο ήταν χορταστικό, χωρίς να είναι βαρύ.
Υφή:
- Το κοτόπουλο ήταν μαλακό και τρυφερό, ενώ τα λαχανικά ήταν τραγανά και διατηρούσαν την υφή τους.
- Η σάλτσα ήταν κρεμώδης και πηχτή, χωρίς να είναι κολλώδης.
Εμφάνιση:
- Το πιάτο ήταν πολύχρωμο και ορεκτικό, με τα λαχανικά να δίνουν μια ωραία αντίθεση στο χρώμα του κοτόπουλου.
- Η σάλτσα ήταν γυαλιστερή και δελεαστική.
Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
2 καρότα, κομμένα σε λωρίδες
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λωρίδες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα καρότα, τη ζάχαρη, την πιπεριά και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πατάτες.
Συμβουλές:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα ντομάτας ή να φτιάξετε τη δική σας.
Αν θέλετε η σάλτσα σας να είναι πιο πικάντικη, μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κ.γ. καυτερή πιπεριά.
Μπορείτε να ψήσετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της Ελινα Σκλαβου
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Kοτόπουλου σε κρούστα πατάτας
Συστατικά
350 γρ πατάτες
3 στήθη κοτόπουλου
2 αυγα
αλεύρι
Αλάτι για γεύση.
πιπέρι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Μέθοδος
Τρίψτε τις πατάτες χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες στον τρίφτη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Περάστε το κοτόπουλο στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στις τριμμένες πατάτες
Ζεσταίνουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε το στήθος κοτόπουλου σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά στο πλάι. Μπορούν επίσης να ψηθούν στο φούρνο: μια σταγόνα λάδι, ψήνουμε στους 200 ° C για 30 λεπτά (γυρίζουμε μερικές φορές)
Καλή Υγεία να έχετε