Υλικά
1200 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι
500 γρ. κιμάς
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
γλυκιά πάπρικα
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κάρυ
500 ml ζωμό λαχανικών
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. τυρί γκούντα
μουστάρδα
θυμάρι
Εκτέλεση Συνταγής
1 Πλένουμε τις πατάτες και τις πλένουμε με τη φλούδα για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
2 Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο καυτό λάδι μαζί με τον κιμά, χωρίς να σπάσουμε εντελώς τα κομμάτια του κιμά.
3 Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
4 Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Συνεχίζουμε με το κάρυ και μετά προσθέτουμε το ζωμό, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μισό τυρί.
5 Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη και ανακατεύουμε για να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
6 Στραγγίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες μέσα σε ένα πυρέξ. Βάζουμε πάνω στις πατάτες τον κιμά , την κρέμα και από πάνω το υπόλοιπο τυρί.
7 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 225°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του φαγητού.