Υλικά:
Χοιρινό κρέας (μπορείς να χρησιμοποιήσεις λαιμό, σπάλα ή οποιοδήποτε κομμάτι προτιμάς)
Ελαιόλαδο
Κρασί λευκό (ξηρό)
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πατάτες
Λουκάνικα Φρανκφούρτης
Λεμόνι
Μουστάρδα
Εκτέλεση:
Κόψε το χοιρινό σε μερίδες ή σε μικρότερα κομμάτια, ανάλογα με το γούστο σου.
Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σφράγισε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές για να σφίξει και να διατηρήσει τους χυμούς του.
Σβήσε το κρέας με το λευκό κρασί.
Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη σύμφωνα με το γούστο σου.
Σκέπασε την κατσαρόλα και σιγοβράσε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Ενώ το κρέας μαγειρεύεται, καθάρισε και κόψε τις πατάτες.
Τηγάνισε τις πατάτες μέχρι να ροδίσουν.
Κόψε τα λουκάνικα και τηγάνισε τα ελαφρά.
Πρόσθεσε τις τηγανισμένες πατάτες και τα λουκάνικα στο φαγητό.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε χυμό λεμονιού και μουστάρδα.
Πρόσθεσε το μείγμα λεμονιού και μουστάρδας στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά.
Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά για να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
H Συνταγή είναι της κας Άννα Γιαννίκου