Λατρεύω τις πατάτες ογκρατέν, και όταν προσθέτεις και κιμά, γίνεται ένα πιάτο χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκου! Ετοιμαστείτε λοιπόν, γιατί σας έχω την πιο νόστιμη συνταγή που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Συστατικά:

Πατάτες μεγαλες – 3 τεμ.
Αλάτι, μπαχαρικά κατά βούληση
Νερό – 50 ml
Κρεμμύδι – 1 τεμ.
Κιμάς – 500 γρ.
Σάλτσα ντομάτας – 1 κουτί
Νερό – 100 ml
Ζάχαρη κατά βούληση για ισορροπία γεύσης
Κρέμα γάλακτος ή μαγιονέζα
Τυρί κιτρινο που λιωνει – 120 γρ.
Φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Λοιπόν, κόβουμε τις πατάτες σε φέτες και τις βάζουμε σε μια φόρμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Τις απλώνουμε ομοιόμορφα στη φόρμα, ρίχνουμε λίγο νερό και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά μας.
Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Απλώνουμε λίγη κρέμα γάλακτος ή μαγιονεζα πάνω απο τις πατατες!
Μετά βάζουμε τον κιμά και τέλος τριμμένο τυρί.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 5 με 7 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ωραίο χρώμα.
Πραγματικά, είναι πολύ νόστιμο και απολαυστικό! Σίγουρα πρέπει να το φτιάξετε κι εσείς.
Η οικογένειά το λατρεύει είναι αναμφίβολα γεμάτο γεύση!

Καλή όρεξη! Ελπίζω να σας αρέσει όσο αρέσει και σε μένα!

ΠΗΓΗ