Εάν θέλετε επειγόντως κάτι νόστιμο, αλλά δεν θέλετε να τρέξετε στο σουπερ, τότε αυτή η απλή συνταγή θα σας βοηθήσει πολύ.

Συστατικά

2 κιλά πατάτες (πλυμένες)
6 αυγά
300 γρ μπέικον
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κοτσάνι σέλινου (ψιλοκομμένο)
2 φλιτζάνια μαγιονέζα
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Βάλτε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τις πατάτες και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να ειναι ακόμη σφιχτες
(περίπου 15 λεπτά). Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο.
Βήμα 2: Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα, προσθέστε νερό μέχρι να καλυφθούν τα αυγά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη
φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τα αυγά να κάτσουν για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βουτάμε τα αυγά σε κρύο νερό.
Όταν κρυώσουν τα αυγά, ξεφλουδίστε τα κελύφη και ψιλοκόψτε.
Βήμα 3: Μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό με τη μέθοδο της επιλογής σας.
Το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει, κρυώσει και το κοβουμε σε κομμάτια.
Βήμα 4: Ψιλοκόψτε τις κρυες πατάτες, αφήνοντας τη φλούδα. Τοποθετήστε τις ψιλοκομμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε τα αυγά, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέστε μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.