Υλικά:
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
200 γρ φρέσκα φασολάκια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1-2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζ ελιές καλαμων (αν θέλετε χωρίς κουκούτσια, κομμένες στη μέση)
1/4 φλιτζ ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/4 φλιτζ ξύδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση:
Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται.
Προσθέστε τα φασολάκια στα τελευταία 3-4 λεπτά του χρόνου βρασμού των πατατών.
Στραγγίστε τις πατάτες και τα φασολάκια και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.
για το ντρεσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το ξύδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε μια πιατελα βάλτε τις πατάτες τα φασολάκια, τις ντομάτες, τις ελιές και το κόκκινο κρεμμύδι.
Περιχύστε με το ντρεσινγκ μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά.
Διασκοσμήστε με ψιλοκομένο μαιντανο
Σερβίρετε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.
Η Συνταγή είναι του Stephen Cipolla