Πατατοσαλάτα με Κουνουπίδι και δενρολίβανο
Συστατικά
1 kgr πατάτες πλυμένες και κομμένες σε κομμάτια
4 φλιτζάνια κουνουπίδι από περίπου 1 μεγάλο κεφάλι
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου / ή ζωμό λαχανικών ή νερό
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
αλάτι για γεύση
4 κουταλιές βούτυρο
3/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα συν επιπλέον αν χρειαστεί
φρέσκο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Οδηγίες
Τοποθετήστε τις κομμένες πατάτες , το κουνουπίδι (4 φλιτζάνια), το ζωμό (2 φλιτζάνια) και αρκετό αλάτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με το κλαδάκι δεντρολίβανο τοποθετημένο στην κορυφή.
Αφήνουμε να παρει βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (ή έως ότου οι πατάτες είναι μαλακές στο πιρούνι).
Αφαιρέστε από τη φωτιά και και βγάλτε το κλαδάκι δεντρολιβάνου.
Στραγγίστε τις πατάτες και το κουνουπίδι και ξαναβάλτε το στην κατσαρόλα.
Προσθέστε το βούτυρο (4 κουταλιές της σούπας) και χρησιμοποιήστε ένα πολτοποιητή πατάτας ή πηρουνι για να πολτοποιήσετε τα λαχανικά με το βούτυρο μέχρι να λιώσει πλήρως το βούτυρο.
Προσθέστε το γάλα (3/4 φλιτζάνι) και συνεχίστε το λιωσιμο μέχρι να συνδυαστούν καλά. Χρησιμοποιήστε περισσότερο γάλα εάν επιθυμείτε υφή κρεμώδης.
Προσθέστε περισσότερο αλάτι για γεύση.
Σερβίρετε γαρνιρισμένο με μαϊντανό και πιπέρι, αν θέλετε.
ΠΗΓΗ: bowlofdelicious.com