Πατατόπιτα με τυρί 

Advertisement

Υλικά

Για τη ζύμη:
1 αυγό,
80 ml ζεστό γάλα,
4 g ξηρής μαγιάς
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
200 g αλεύρι
1 κουτ. αλατι
30 γρ λιωμένο βούτυρο

Γέμιση

400 γραμμάρια πατάτες
αλάτι,
πιπέρι
και λίγο γάλα.
200 ​​γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί

μαϊντανό

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Χτυπάμε το αυγό, με ζεστό γάλα, και μαγιά καλά για να διαλυθεί η μαγιά
Προσθέστε την ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι. Σχηματίζουμε μια πολύ μαλακή ζύμη και προσθέτουμε 30 γρ λιωμένο βούτυρο.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να απορροφήσει το βούτυρο. Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Όσο φουσκώνει η ζύμη, βράζουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε με αλάτι, πιπέρι και λίγο γάλα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα. Στο ενα φύλλο βάζουμε τις πατάτες και 200 ​​γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί.

Κλείνουμε καλά με το άλλο φύλλο από πανω και σφραγιζουμε γυρω γυρω και σκεπαζουμε και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Αφου μέρασουν τα 20 λεπτά αλειφουμε με φρέσκο ​​γάλα

κάνουμε μερικες λακουβίτσες με τα δάχτυλα και ψήνουμε στους 165 βαθμούς για 30 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, λαδώνουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Καλη Επιτυχία

Find more delicious resipes here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement