Πατατόπιτες με μανιτάρια και κρέας

Γεια σας νοικοκυρες! Ήθελα μανιτάρια χθες και είχα μανιτάρια.
Περιηγήθηκα στο Διαδίκτυο και ετοίμασα ένα νόστιμο δείπνο. Μοιράζομαι τη συνταγή που είχε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Υλικά

Πατάτες – περίπου 1 κιλό
1-2 κρεμμύδια (πάντα βάζω πολλά κρεμμύδια)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι για γεύση.

Γέμιση:
300-400 γρ κρέας (έχω χοιρινό)
1 πιπεριά
3 ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
200-300 γρ μανιτάρια
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
20 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικα.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:

Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Τηγανίζουμε το κρέας σε ένα τηγάνι. Τσιγαρίζουμε χωριστά το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά μέχρι να είναι έτοιμα. Προσθέστε τις ντομάτες και τηγανίστε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τα μπαχαρικά, την πάπρικα, ανακατεύουμε, μετά προσθέτουμε το τηγανητό κρέας μας και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικα και το σκόρδο.

 

Ας φτιαξουμε τις πιτες πατάτας
Ανακατεύουμε τριμμένη πατάτα, κρεμμύδι, αυγό, αλεύρι, κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι για γεύση. Απλώνουμε το μείγμα όχι πολύ αραιά σε όλο το τηγάνι και το τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές σε λάδι.
Απλώνουμε τη ζύμη μας σε μια μεγάλη πιατέλα, βάζουμε τη γέμιση στο ένα μισό, σκεπάζουμε με το άλλο μισό.

 

Εγω εβγαλα πιτες όλα εξαρτώνται από τη διάμετρο του ταψιού.
Άλειψα τις διπλωμενες πιτες με βουτυρο την πασπάλισα με σκληρό τριμμένο κιτρινο τυρί και το έβαλα στο φούρνο για 5-10 λεπτά να λιώσει το τυρί.
Ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό πιάτο!

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Лілія Мацько

Προηγούμενο άρθροΚοχύλια γεμιστά με χοιρινό λουκάνικο και γραβιέρα
Επόμενο άρθροΚουλούρια Θεσσαλονίκης