Ο πατσάς, αυτό το παραδοσιακό πιάτο, είναι συνώνυμο της ζεστασιάς, της παρέας και των χειμωνιάτικων βραδιών.
Η συνταγή αυτης της κας Ελινα Σκλαβου με τα μυστικά της μαμάς της, είναι σίγουρα μια από τις πιο αυθεντικές και γευστικές.
Υλικά:
2 μοσχαρίσια ποδαράκια (καθαρισμένα)
1 κιλό μοσχαρίσια κοιλιά (καθαρισμένη)
Νερό
1 ποτήρι ξύδι λευκό
Μπούκοβο
Σκόρδο
Ξύδι από κρασί (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πηραμε τα μοσχαρίσια ποδαράκια και την κοιλιά, καθαρισμένα ειδικά για πατσά.
Τα έβαλε σε μία λεκάνη με νερό και το ξύδι και τα άφησε για 2-3 ώρες.
Τα ξέπλυνε καλά και τα έβαλε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν.
Έβρασε για 5-10 λεπτά και πέταξε το πρώτο νερό.
Τα άδειασε σε σουρωτίρι ,τα ξέπλυνε και τα ξαναέβαλε με ζεστό νερό να πάρουν μια βράση .
Πέταξε πάλι το νερό για να μην μπούμε στη διαδικασία να ξαφρίζουμε και συμπλήρωσε ζεστό νερό.
Σκέπασε και σιγοέβρασε για 2 ώρες.
Αφαίρεσε τα κρέατα κι αφού κρύωσαν λίγο τα ξεκοκάλισε και τα έκοψε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Τα έριξε στο ζωμό και σιγοέβρασε για 15-20 λεπτά.Σερβίραμε με μπόλικο μπούκοβο και σκορδοστούμπι… ανάλογα τα γούστα μας… εμείς βάλαμε 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,2 σκ.σκόρδο σε μικρά κομματάκια και ξύδι από κρασί
Καλή Απόλαυση