Πατσαβουρόπιτα η απλή της παρασκευή της και η πλούσια γεύση της την καθιστούν ιδανική για κάθε περίσταση. Με λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να απολαύσεις μια ζεστή και νόστιμη πίτα.
Υλικά
400 γρ φύλλα κρούστας για πίτα
300 γρ τυρί φέτα
1 κουπα γιαούρτι
1/2 κουτ.γλ μαγειρική σόδα
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κουπα λάδι
4 αυγά
“Νόστιμη, ζουμερή, σαν από φούρνο!”
Εκτέλεση:
Βάλτε τη σόδα στο γιαούρτι και περιμένετε να αφρίσει.
Ανακατεύουμε με 4 χτυπημένα αυγά.
Προσθέστε φρέσκο γάλα και λάδι και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη
B;azoyme δύο φύλλα, από το φαρδύ μέρος τους ώστε τα άκρα τους να επικαλύπτονται.
Τρίψτε το τυρί από πάνω και ραντιστε γενναιόδωρα το μείγμα γάλακτος.
Διπλώνουμε τα φύλλα προς το κεντρο απο τις δυο άκρες
Με τα δύο χέρια μαζέψτε τα χαλαρά, σε ένα σωρό
και τοποθετήστε μέσα ταψί που είναι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος το περιχύνουμε πάνω από την πιτα
Βάζουμε την πίτα να ψηθεί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά, με αέρα.
Σερβίρουμε ζεστή, μας αρέσει και με αχνη ζάχαρη άχνη και ξυνογαλο αριάνη.
Η Συνταγή είναι από το mytasted