Πεινιρλί με κιμά

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 κουπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουπα ζεστό νερό
11 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
αλεύρι (όσο χρειάζεται)
αλάτι

Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια κιμά
2 μέτρια κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας (ή σάλτσα κόκκινης πιπεριάς)
2 μέτριες ντομάτες
αλάτι, κόκκινο και μαύρο πιπέρι – για γεύση
1 αυγό για άλειμμα
λάδι
βούτυρο
κίτρινο τυρί, μοτσαρέλα ή άλλο κατάλληλο τυρί για πασπάλισμα
* η κουπα, σύμφωνα με την οποία αναγράφονται οι ποσότητες των προϊόντων, έχει χωρητικότητα 250 ml.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ,προσθέτουμε το λάδι το γιαούρτι, το ζεστό νερό, μαγιά, ζάχαρη και αλάτι για γεύση.
Χτυπάμε τα πάντα με ένα σύρμα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρικαι ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη. Το βάζετε σε ένα μπολ και ασχολείστε με τη γέμιση.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε μέχρι να γίνει διάφανο σε τηγάνι με ζεστό λάδι, προσθέτουμε ένα κομμάτι βούτυρο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και όσο τσιγαρίζεται κόβουμε την πιπεριά σε κύκλους.
Τα βάζουμε στον ημιτελή κιμά και ανακατεύουμε. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον πελτέ ντομάταςς, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά κατά βούληση και ανακατέψτε καλά.Κ αθαρίζουμε τις ντομάτες, τις ψιλοκόβουμε, τις περιχύνουμε με τον κιμά. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει Ανακατεύουμε και σβήνουμε την εστία. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μέρη.
Ανοιξτε το καθένα σε ρολό δίνοντας ένα οβάλ σχήμα. Τοποθετείτε σε ταψί, τον πάτο του οποίου έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος και βάζετε περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, μοιράζοντάς το σε όλο το μήκος.
Τυλίξτε τα ελεύθερα άκρα προς τα μέσα, τσιμπήστε τα πλαϊνά για να κλείσετε τα στενά “βάρκες” που προκύπτουν.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί, και αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Απλώστε αυγό στη ζύμη στην επιφάνεια . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Απόλαυση!

 

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό πεϊνιρλί -Δέιτε το μυστικό που κρύβει η ζύμη
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια γιουβέτσι!!!