Υλικά Συνταγής

6 φύλλα κρούστας
1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
1 λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 φλ. γεμάτη αλεύρι
1/2 φλ. γεμάτη σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
8 αυγά
1 κ.σ. αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο κεφαλοτύρι και τριμμένη φέτα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα σε κατσαρόλα. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Παίρνουμε λίγο από το ζεστό γάλα και αραιώνουμε ανακατεύοντας τα αυγά. Όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το γάλα, αφήνουμε να δέσει ελαφρά ανακατεύοντας με σύρμα σε χαμηλή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Λαδώνουμε ταψί 36 εκατοστών. Απλώνουμε ένα ένα ακτινωτά τα φύλλα βουτυρώνοντας τα ή λαδώνοντας τα καλύπτοντας τη βάση του ταψιού καλά. Αδειάζουμε την ελαφριά κρέμα. Γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν στο ταψί.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο  φούρνο στους 180 C για περίπου 45’ ωσότου κάνει κρούστα και ροδίσουν τα φύλλα.
Προς το τέλος του ψησίματος πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι και φέτα τριμμένη και αφήνουμε για λίγο στο φούρνο την πίτα να ροδίσει.

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση