Πιπεριές Κέρατο με Κεφτέδες σε Σάλτσα ενα πιάτο που φωνάζει καλοκαίρι, με χρώματα και αρώματα που μας ταξιδεύουν σε ελληνικά νησιά. Οι πιπεριές κέρατο, γλυκιές και τραγανές, γεμισμένες με ζουμερούς κεφτέδες, σιγομαγειρεύονται σε μια πλούσια, αρωματική σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
Για τους κεφτέδες:
600 γρ. κιμάς ανάμεικτος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε κρασί και στραγγισμένο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγη ρίγανη
2 αυγά
1 ντομάτα τριμμένη
Λίγο ελαιόλαδο
Για τις πιπεριές:
15 πιπεριές κέρατο
Για τη σάλτσα:
5 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
Λίγο ελαιόλαδο
1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες μαζί. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Χαράζουμε τις πιπεριές, τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις ξεφλουδίζουμε αφού κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τους κεφτέδες στη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και να ζεσταθούν καλά τα υλικά.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με φρέσκο ψωμί.
Η Συνταγή είναι της κας Φλωρα Χριστου