Πιροσκί με πατάτα
Υλικά για την ζύμη
Αλεύρι 480 γρ.(3 ποτήρια)
μαγεία 1 φακελάκι
ζάχαρη 1 κουτ. της σούπας
αλάτι 1 κουτ. του γλυκού
νερό χλιαρό 300 γρ.
λάδι 50 μλ.
Γέμιση:
500 γρ. πατάτες
1 κρεμμύδι λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι.
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ το νερό +ζάχαρη +αλάτι +μαγεία +6 κουταλιές απο το αλεύρι ανακατεύουμε σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά να φουσκώσει .
Αφού φουσκώσει το μίγμα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το 50μλ λάδι ζυμώνουμε για λίγη ώρα η ζύμη κολλάει λίγο στα χέρια δεν βάζουμε αλο αλεύρι λαδώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα να φουσκώσει .
Ετοιμάζουμε την γέμιση.
την ζύμη χαρίζουμε 18 κομμάτια τα πλάθουμε μπαλάκια σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να ξεκουραστει 10 λεπτά.
λαδώνουμε το πάγκο κάθε μπαλάκι ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας και βάζουμε 1 κουτ.της σούπας γέμιση πλάθουμε τα πιροσκι και τα τηγανίζουμε
Η Συνταγή είναι της Roina Batiridou