Κρεμώδες κέικ με εξαιρετικά καλή γεύση. Πρόκειται για ένα μικρότερο αντίγραφο ενός ρωμαϊκού κέικ, αλλά όχι λιγότερο νόστιμο. Πλήρης γεύση σοκολάτας, καρυδιών, βανίλιας.

Πάστα βανίλιας σοκολατας με καρύδια

Διαφήμιση

Συστατικά:

Βάση
-5 ασπράδια αυγών
-μια πρέζα αλάτι
-7 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο
-7 κουταλιές αλεσμένα καρύδια ή φουντούκια
-5 κοφτές κουταλιές αλεύρι
Κρέμα
-700 ml γάλακτος
-5 Κρόκοι αυγών
-5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-80 γρ κρεμα ζαχαροπλαστικής γιώτης

-200g Βούτυρο
-50g ζάχαρη άχνη
-100 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλιας
-120 ml γάλακτος
-150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτας λιωμένη
-100 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος ψιλοκομμένη
-7 κουταλιές καρύδια ή φουντούκια (αλεσμένα ή ψιλοκομμένα, ελαφρώς ψημένα αν θέλετε)

Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά της βάσης πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε ταψι 23×23
ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180C

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε και την κρένα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα
βανίλιας-αυγά. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς.

Διαφήμιση

Για τις κρέμες

Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να αφρατέψει.
Χτυπήστε ελαφρά την κρύα κρέμα (που φτιαξαμε παραπάνω) με ένα μίξερ. Προσθέστε το μείγμα βουτυρου-ζαχαρης και χτυπήστε πάλι.

Χωρίστε την κρέμα σε 3 μέρη.
Το πρώτο μέρος στρώστε το πάνω στην βάση.
Το δεύτερο μέρος ανακατεψτετο με την μαύρη σοκολάτα και απλώστε πάνω από το πρώτο
Για το τρίτο μέρος τώρα, χτυπήστε το άνθος αραβοσίτου με γάλα και φτιάξτε μία κρέμα-σαντιγί.
Ανακατέψτε την κρέμα-σαντιγί  με το 1/3 της κρέμας(που χωρίσαμε σε 3 μέρη), 7 κουταλιές καρύδιας και την ψιλοκομμένη σοκολάτα γάλακτος.
Απλώστε το μείγμα πάνω το δεύτερο μέρος.
Τέλος από πάνω απλώστε την υπόλοιπη μισή κρεμα-σαντιγι.
Πασπαλίστε με καρύδια και κακαό

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση