Εκπληκτική επιτυχία!! Ακριβώς όπως πρέπει να ειναι! Σας δίνω μια ακόμη συνταγή που πρέπει να φτιάξετε αυτές τις τηγανίτες μήλου χωρίς καν να το σκεφτείτε

Υλικά:

240 γραμμάρια αλεύρι (1,5 φλιτζάνι)
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
250 ml γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο
Πρέζα αλάτι
12 γραμμάρια μαγιά νωπη (ή 4 γραμμάρια ξερή)
1 μεγάλο μήλο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, προσθέστε στο ζεστό γάλα (όχι καυτό) τη μαγιά και 1 κσ ζάχαρη.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά, ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σπάστε το αυγό στο μείγμα με τη μαγιά. Προσθέστε την υπολοιπη ζαχαρη, αλάτι και ηλιέλαιο. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατευοντας με μια μαριζ μέχρι να έχετε μια ζύμη με την υφή κλασικής ζύμης για τηγανίτες.
Σκεπάστε το μπολ με μεβρανη και αφήστε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.

Ξεφλουδίστε το μήλο και κόψτε το σε μικρούς κύβους.
Ρίξτε το μηλο μεσα στην ζυμη και ανακατεψτε καλα.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίξτε κουταλιές από τη ζύμη στο λάδι, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάστε το τηγάνι με ένα καπάκι.
Μόλις ροδίσουν από την μία πλευρά, αναποδογυρίστε τις τηγανίτες για να ψηθούν και από την άλλη.
Αφαιρέστε τις τηγανίτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξει το περιττό λάδι.

Περιχύστε τις τηγανίτες με μέλι. Μπορείτε επίσης να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να τις σερβίρετε με γιαούρτι ή επιπλέον μέλι.