Πολίτικο Ρεβανί

Advertisement

Συστατικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1 σακούλα μπέικιν πάουντερ και ζάχαρη βανίλιας
3 τεμ. αυγά

Σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού ή τριαντάφυλλου.

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη και προσθέτουμε άλλα συστατικά.

Advertisement

Ρίχνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε τη ζάχαρη και νερό σε μιά κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει, μετά προσθέστε το χυμό λεμονιού και βράστε για άλλα 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω από το ζεστό κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, κόβουμε σε κύβους. Χρησιμοποίησα μισό φλιτζάνι λάδι, και μόνο ένα φλιτζάνι ζάχαρη στο σιρόπι, και ήταν αρκετά γλυκό για μένα, το οποίο είναι θέμα γεύσης. Σε μερικές συνταγές, βρήκα ότι ολόκληρα αμύγδαλα θα μπορούσαν να απλωθούν στο κέικ πριν το ψήσιμο . Το κύπελλο είναι στάνταρ 250 ml.

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ To σερβίραμε με καφέ Baharat, μια ανατολίτικη συνταγή για καφέ  αρωματισμένο με κανέλα, κάρδαμο και μοσχοκάρυδο

Καλή Επιτυχία

Advertisement