Πολύχρομες Πιπεριές Γεμιστές με ρύζι και φακές
Υλικά
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
2 μεγάλες πορτοκαλί πιπεριές
2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
1 φλιτζάνι φακές χοντρές
¾ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κλαδιά σέλερι ψιλοκομμένο (χωρίς τα φύλλα)
1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το άσπρο)
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουταλάκια του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κολίαντρο τριμμένο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών (1 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση
1.Βράζετε ξεχωριστά τις φακές και το ρύζι μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να παραβράσουν και τα στραγγίζετε.
2.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψάκι με λαδόχαρτο ψησίματος. Κόβετε ένα καπάκι από το πάνω μέρος από τις πιπεριές χωρίς να το αποχωρίσετε εντελώς. Με προσοχή αφαιρείτε τα σπόρια και τις μεμβράνες. Βάζετε τις πιπεριές στο ταψί. (Αν δεν καταφέρετε το καπάκι να μείνει κολλημένο στις πιπεριές, το κρατάτε για να το βάλετε από πάνω μετά το γέμισμα)
3.Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το πράσο και το σέλερι και τα μαγειρεύετε για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιαντρο και μαγειρεύετε για ακόμη ένα λεπτό.
4.Στη συνέχεια, προσθέτετε τις φακές, το ρύζι, το ζωμό λαχανικών και αλατοπίπερο και σιγοβράζετε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
5.Κατεβάζετε από τη φωτιά, δοκιμάζετε για αλατοπίπερο, προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Γεμίζετε τις πολύχρωμες πιπεριές σας και ψήνετε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά.
6.Τέλος, σερβίρετε τις πεντανόστιμες πιπεριές σας ζεστές.
TIP: Μπορούν να συνοδευτούν με μια δροσερή sauce γιαουρτιού με δυόσμο.