Επιδόρπιο σοκολάτας και βουτύρου
Συστατικά :
5 φλιτζάνια γάλα
2 αυγα
3 κουταλιές αλεύρι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
100 γραμμάρια σοκολάτας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρύο νερό
Πώς να προετοιμάσεις :
1- Σε μια κατσαρόλα, βάλτε to γάλα, αυγά, αλεύρι,ζάχαρη, κακάο και ανακατέψτε καλά
και στη συνέχεια τα βάζετε στη φωτιά.
2- Ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πάρει μία πηχτή υφή.
3- Προσθέστε 100 γραμμάρια σοκολάτας, και μετά από αυτό 2 κουταλιές της σούπας
βούτυρο και ανακατέψτε ξανά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
4- Στη συνέχεια, προσθέστε ένα φλιτζάνι κρύο νερό στη σοκολάτα και κτυπήστε τα με
μίξερ.
5- Βάζουμε μικρά κομμάτια κέικ σοκολάτας(μπορείτε να πάρετε και έτοιμο κέικ αν δεν έχετε)
στις κουπες σερβιρίσματος. Εάν το κέικ είναι πολύ ξηρό, μπορούμε να το μουλιάσουμε σε λίγο γάλα και στη συνέχεια να το βάλουμε στο μείγμα σοκολάτας.
6- Αφήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες και στη συνέχεια διακοσμήστε το όπως μας αρέσει
και σερβίρετε.
Διακοσμήσετε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Subscribe to recipe’s youtube channel here