Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι χτένι, κομμένο σε κομμάτια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νουά)
Αλάτι
Πιπέρι
Μισό ποτήρι ουίσκι
¾ κούπας χυμός πορτοκαλιού
½ ποτήρι χυμός λεμονιού
Λίγο νερό
Πατάτες (όσες επιθυμείτε)
Καρότα (όσα επιθυμείτε)

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του μοσχαριού.
Σε κατσαρόλα, σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνετε με το μισό ποτήρι ουίσκι και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και λίγο νερό.
Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι το κρέας να μαλακώσει.
Προσθέτετε τις πατάτες και τα καρότα, τα οποία έχετε προηγουμένως αλατοπιπερώσει.
Σιγοβράζετε μέχρι να μείνει με το λαδάκι του και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

H συνταγή είναι της κας Σούλα Λεβέντη

Προηγούμενο άρθροΤούρτα με σοκολάτα και φουντούκια (Ferrero)
Επόμενο άρθροΜακαρόνια Αλά Κρεμ με Φρέσκο Πιπέρι