Υλικά

για την πορτοκαλόπιτα
450 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
250 g αραβοσιτέλαιο
250 γραμμάρια ζάχαρης
200 ml χυμό πορτοκαλιού
20 γρ. Μπέικιν πάουντερ
200 g ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
πορτοκαλί ξύσμα (από 1½ πορτοκαλί)

για το σιρόπι
400 ml νερό
400 γραμμάρια ζάχαρης
130 ml χυμό πορτοκαλιού
πορτοκαλί ξύσμα (από 1 πορτοκαλί)
1 ραβδί κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινήστε διπλώνοντας κάθε φύλλο σαν ακορντεόν μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 12 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν πλήρως.
Ανάλογα με το μέγεθος του φούρνου σας, ίσως χρειαστεί να το κάνετε σε δύο παρτίδες.

Ετοιμάστε το σιρόπι χρησιμοποιώντας μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε σε αυτό νερό, ζάχαρη, χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού και ένα ραβδί κανέλας. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και το σιρόπι πήξει και αφήστε το να κρυώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού, και χτυπήστε τα μέχρι να συνδυαστούν όλα.

Πάρτε μερικές λωρίδες από την αποξηραμένη ζύμη φιλό, τριψτε τις στο μείγμα και ανακατέψτε για να καλυφθεί το μείγμα με το μείγμα. Επαναλάβετε αυτό το βήμα έως ότου ενσωματώσετε όλα τα φύλλα σταδιακά στο μείγμα σας.
Λαδώστε το κάτω μέρος και τις πλευρές ενός ταψιού (περίπου 25x35cm), ρίξτε το μείγμα, απλώστε το ομοιόμορφα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ovenC (190ºC) για 35 λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πορτοκαλόπιτας και ενώ είναι ακόμα ζεστό, χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να ρίξετε το σιρόπι παντού και δώστε το 10 λεπτά για να απορροφηθεί το σιρόπι

πριν το σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here