Πορτοκαλόπιτα

Υλικά

15-20 ατομα αναλογα το ταψι
1 πακετο φυλλο κρουστα
1 κεσεδακι γιαουρτι 2%
4 αυγα
1 ποτηρι καλαμποκελαιο
1 φλ. ζαχαρη
1-2 βανιλιες
1 φακελακι μπεϊκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
για το σιροπι
3 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη
ξυλακι κανελλας (προαιρετικα)
φλουδα ενος πορτοκαλιου

Εκτέλεση

Βαζουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα φυλλα σε ενα μπολ και χτυπαμε με το συρμα. Οταν γινει ενα ομοιογενες μιγμα αρχιζουν να ριχνουμε τα φυλλα. Πριν τα εχουμε κοψει οπως ειναι απο τη συσκευασια σε 4 κομματια το καθε φυλλο. Ενα-ενα λοιπον τσαλακωνουμε τα κομμενα φυλλα σαν να τσαλακωνουμε χαρτι και τα ριχνουμε μεσα στο μιγμα.
Αφου τελειωσουν τα φυλλα, βαζουμε το μιγμα σε λαδωμενο ταψι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για 30-35 λεπτα στους 180-200 βαθμους αναλογα το φουρνο.
Εχουμε εν τω μεταξυ βρασει και δεσει το σιροπι. Οταν ψηθει το γλυκο μας, το χαραζουμε και ριχνουμε το χλιαρο εως κρυο σιροπι. Μπορουμε να συνοδευσουμε με σαντυγι ή παγωτο.

Σημείωση: Εγω έκανα μια μικρή παραλλαγή στο σιρόπι έβαλα 2 ποτήρια νερό και ενα ποτήρι χυμό πορτακαλιού,αντί για 3 νερό που λεει η συνταγή.γιατι θέλω πιο έντονη την γευση του πορτοκαλιού..εννωείται δεν έβρασα τον χυμό τον πρόσθεσα μεσα στο καφτό σιρόπι πριν σιροπιάσω το γλυκό μου

ΠΗΓΗ: Ειρήνη ΒαρδάρηΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Προηγούμενο άρθροΚορνεδάκια με κρέμα Λιμοντσέλο…η κρέμα θα σας ταξιδέψει
Επόμενο άρθροΜπακλαβαδάκια για να γλείφετε τα δάχτυλα σας