Πορτοκαλοπιτα

Συνταγή της Effie’s Loved Recipes

Υλικά

450 γρ φύλλο κρούστας
2 βανίλιες
250 μλ λάδι
250 γρ ζάχαρη
200 μλ κρέμα γάλακτος
250 χρ γιαούρτι στραγγιστό
20 γρ μπέικιν
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
5 αυγά
Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 μλ νερό
Κανέλα,
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
100 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Φούρνος στους 160 βαθμούς, αέρα .
Βουτυρώνουμε ταψί 40×36 εκ.
Ανοίγουμε το φύλλο το χωρίζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεραθεί λίγο. Το κόβουμε σε λουρίδες.
Βάζουμε το λάδι, ζάχαρη, βανίλιες, ξύσμα, μαρμελάδα, αυγά, κρέμα, γιαούρτι και τα χτυπάμε με το αυγοδαρτη να γίνει χυλός, τέλος το μπέικιν.
Ρίχνουμε στον χυλό το φύλλο σπασμένα κομμάτια λίγα -λίγα ανακατωνοντας με πιρουνι, να βραχούν καλά τα αφήνουμε 10 λεπτά να ποτιστούν τα φύλλα.
Τα βάζουμε στο ταψί να είναι λεπτό και ψήνουμε 30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά.


Έχουμε βάλει όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι.
Το βράζουμε για 4 λεπτά.❗️
Μόλις βγάλουμε το γλυκό ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να τραβήξει όλο το σιρόπι.
Σερβίρουμε με παγωτό και ξηρούς καρπούς .

Καλή Επιτυχία 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες Παπουτσάκια…με λάδι πιπεριάς (Παλιά συνταγή)
Επόμενο άρθροΗ Κιμαδόπιτα με εύκολο τρόπο