Πουτίγκα Σοκολάτας 😋

Η πουτίγκα σοκολάτας είναι ένα απολαυστικό γλυκό που αγαπιέται από πολλούς λάτρεις της σοκολάτας. Έχει μια κρεμώδη υφή και έντονη γεύση σοκολάτας που καλύπτει τις ανάγκες για γλύκα. Συνήθως σερβίρεται με φρέσκα φρούτα ή παγωτό για να δημιουργηθεί μια απολαυστική συνδυασμένη γεύση. Είναι ιδανική επιλογή για γλυκό μετά απο ένα ωραίο γεύμα

Συστατικά:

1 λίτρο γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος
40 γραμμάρια πικρό κακάο σε σκόνη
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
70 γραμμάρια άμυλο πατάτας ή κορν φλαουερ
60 γραμμάρια ζάχαρη

Προετοιμασία:

Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές και το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέστε το άμυλο πατάτας ή το κορν φλαουερ, τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο και χωρίς σβώλους.
Προσθέστε το μείγμα του κακάο και της κρέμας γάλακτος που ετοιμάσατε προηγουμένως και ανακατέψτε καλά.

Αδειάστε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμάτια μαύρης σοκολάτας και αφήστε το να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει, μαγειρεύουμε για δύο λεπτά.
Αδειάστε την πουτίγκα σε μια φόρμα για κεικ και αφήστε την να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε την στο ψυγείο για 5 ώρες ή μέχρι να είναι σταθερή και εντελώς κρύα.
Βγάλτε την πουτίγκα σοκολάτας από το ψυγείο και αναποδογυρίστε την σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.

Η Συνταγή είναι του Wyse Guide Recipes

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πάστα εκλέρ σοκολάτας

Πάστα εκλέρ σοκολάτας

Συστατικά :

2 συσκευασίες άνθος αραβοσίτου Βανίλια
3½ φλιτζάνια πλήρες γάλα
340gr κρύα σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
2 πακετάκια μπισκοτα πτι μπερ(400 gr)
– Επικάλυψη –
3 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας. γάλα
3 κουταλιές της σούπας. κακάο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Οδηγίες:

Χτυπήστε το γάλα και ανθος αραβοσίτου για περίπου 2 λεπτά. Ανακατέψτε την σαντιγί*.
Σε ένα ταψάκι 20 × 30 εκ, στρώστε τα πτι μπερ για να καλύψει ολόκληρο τον πυθμένα του ταψιού.
Μπορεί να χρειαστεί να κόψετε και να διαμορφώσετε τα μπισκότα ώστε να ταιριάζουν καλά.
Ρίξτε το μισό μίγμα πουτίγκας από πάνω και ισιώστε.
Βάλτε ένα άλλο στρώμα μπισκότων για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια.
Κόψτε και διαμορφώστε τα μπισκότα ανάλογα.
Βάλτε το δεύτερο μισό του μίγματος πουτίγκας απο πάνω και ισιώστε.
Βάλτε το τελικό στρώμα των μπισκότων από πάνω με την ανώμαλη πλευρά προς τα κάτω.
Αυτό θα βοηθήσει σε μιά πιο ομαλή επιφάνει, όταν απλώσετε την επικάλυψη.
Για άλλη μια φορά, κόψτε και διαμορφώστε τα μπισκότα ανάλογα για να αποφύγετε τα κενά και τις ρωγμές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
Λιώστε το Βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων μαζί με το γάλα. Δεν χρειάζεται να το βράσετε.
Προσθέστε κακάο και ζάχαρη σε σκόνη και ανακατέψτε. Αυτό θα είναι ένα υγρό γλασσο.
Ρίξτε πάνω από τα μπισκότα και εξομαλύνετε ομοιόμορφα. (** Συνήθως διπλασιάζω τη συνταγή για την επικάλυψη)
Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύκτα και καλή απόλαυση!

*Για να φτιάξετε την σαντιγί
– 400 ml πολύ κρύας κρέμας γάλακτος (35% λίπος γάλακτος)
– 3 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρης

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπαμε μαζί μεχρι να γίνουν σαντιγί

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΤούρτα με γέμιση Μερέντας