Πράσο με κότσι στη γάστρα

Υλικά

2 κότσια
6 πράσα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε κομμάτια
λάδι
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κότσια μέχρι να ροδίσουν, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, βάζουμε μέσα στην σάρκα τρυπώντας με το μαχαίρι το σκόρδο έπειτα το βάζουμε στην άστα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό, το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς περίπου για 1μιση ώρα μέχρι να ξεκολλήσει το κρέας από το κόκκαλο,
Παράλληλα βράζουμε τα κομμένα πράσα, τα στραγγίζουμε, στο λάδι από το κότσι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε και τα πράσα.
Αφού έχει γίνει το κρέας προσθέτουμε τα πράσα και ξαναβάζουμε την γάστρα για 20 λεπτά στο φούρνο. ΑΝ θέλετε κάνετε αυγολέμονο και ρίχνετε στο τέλος πάνω ή και σκέτο λεμονάκι.

Καλή Επιτυχία!!!!!!!

ΠΗΓΗ: syntagesapospiti.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΟ ωραιότερος εύκολος και νόστιμος μεζές
Επόμενο άρθροΕκμέκ κανταΐφι με κρέμα Έκπληξη