ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τα κεφτεδάκια:
2 κιλά άπαχο κιμά μοσχαρίσιο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
1 ματσάκι μαϊντανός (1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο)
1 και ½ φλιτζάνια τρίμματα ψωμιού
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένο, προαιρετικά
2 αυγα
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και μαύρο πιπέρι, 
Για τη σάλτσα ντομάτας:
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
1 κουτί πουρές ντομάτας ,
Αλάτι και μαύρο πιπέρι,
2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
4 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλο

450 gr κριθαράκι
1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Γαρνιτούρα:
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
110gr τυρί φέτα, θρυμματισμένο
1 κούπα με πάγο

ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 260 ° C.

Ψιλοκόψτε το σκόρδο Μπλεντερ καλά. Προσθέστε το μαϊντανό και χτυπήστε μέχρι να γίνει ψιλοκομμένος.

Προσθέστε τα κρεμμύδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα.

Χτυπήστε το γάλα και το αυγό μαζί.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, συνδυάστε όλα τα συστατικά για τους κεφτέδες και ζυμώστε καλά για να ομοιογενοποιθούν ομοιόμορφα.

Φτιάξτε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί 

 

Τοποθετήστε 18-20 κεφτεδάκια σε ένα ταψάκι φούρνο

αλλοίψτε με λίγο λάδι και ψήστε τα κεφτεδάκια για 10 λεπτά. Ανάψτε το γκριλ και ψήστε τα κεφτεδάκια για άλλα 5 λεπτά. (Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη για μία επόμενη φορά)

Βγάλτε και αφήστε  τα κεφτεδάκια να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά. Ξεκολλήστε τα κεφτεδάκια προσεκτικά από το ταψί χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα και αφήστε τα μέσα στο ταψί.

Για να κάνετε τη σάλτσα:

Σε μια κατσαρόλα, συνδυάστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το λάδι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το τριμμένο σκόρδο και ανακατέψτε όλα μαζί.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της σάλτσας, εκτός από το ζωμό / νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά έως ότου πήξη. Περίπου 10-15 λεπτά.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειαστεί.

Προσθέστε 4 φλιτζάνια νερό / ζωμό κοτόπουλου και βράστε

Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους  200 ° C.

Βάλτε όλα μαζί:

Τοποθετήστε το κριθαράκι στο ταψί και ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω. Ρίξτε αλάτι και ανακατέψτε το.

Ψήστε στον κεντρικό ράφι του φούρνου, ακάλυπτα, για 45 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι, al dente.

Αφαιρέστε από το φούρνο και προσθέστε τους κύβους πάγου. Ανακατέψτε καλά.

Γαρνίρετε με μαϊντανό και φέτα.

Καλή Απόλαυση

Dimitras Dishes

Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε τα περίφημα ψωμάκια BRIOCHE (Μπριος)
Επόμενο άρθροΤο μυστικό για την τέλεια ζύμη πίτσας