Ακούγεται πεντανόστιμη η πρασοτυροπιτά σας! Ας δούμε μαζί τη συνταγή:
Υλικά:
1 ματσάρι πράσα, ψιλοκομμένα
3 κολοκυθάκια, τριμμένα
2 κρεμμύδια χλωρά, ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζάνι δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
400 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζάνι φρυγανιά
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα πράσα για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον δυόσμο. Σοτάρετε για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη φέτα, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το γάλα.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε τα λαχανικά στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε και πασπαλίστε με φρυγανιά ένα ταψί.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει η πίτα.
Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρετε.
Η Συνταγή είναι της κας Ειρηνη Νταφογιαννη Παπαγιαννη