Αυτή η πρασότυρόπιτα με αλεύρι καλαμποκιού είναι μια νόστιμη και ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της κλασικής τυρόπιτας. Το αλεύρι καλαμποκιού της δίνει μια ιδιαίτερη, ελαφρώς γλυκιά γεύση και μια πιο τραγανή υφή. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, ένα σνακ ή ακόμα και για να τη πάρετε μαζί σας στην εργασία ή στην εκδρομή.

Υλικά

1 κιλό πράσα καθαρισμένα
Νερό για το ζεμάτισμα
3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 αυγά
400 γρ. φέτα, τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής σε σκόνη
Λίγο αλάτι (προσοχή, η φέτα είναι ήδη αλμυρή)
500 γρ. αλεύρι καλαμποκιού
Νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε ένα μίγμα σαν του κέικ)
Κρύο Βιτάμ ή άλλο φυτικό βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Επιπλέον αλεύρι καλαμποκιού για το πασπάλισμα του ταψιού
Λίγο ελαιόλαδο για το ράντισμα πριν το ψήσιμο

Εκτέλεση

1 κιλό πράσα καθαρισμένα κομμένα 2 εκ πλυμένα τα ζεματάω για 2-3 λεπτά στραγγίζω σοταρω σε λάδι για 2 λεπτά αφήνω να κρυώσουν
Σε μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά βάζω τα κρύα πράσα την φέτα τριμμένη ανακατεύω , μπέικιν μισό κ γλ σόδα σκόνη λίγο αλάτι το αλεύρι καλαμποκιού νερό μέχρι να έχουμε ένα μίγμα σαν του κέικ
Αλείφουμε το ταψί 35Χ25 με κρύο Βιτάμ πασπαλίζουμε με καλαμποκαλευρο βάζουμε το μίγμα ισιώνουμε ρίχνουμε λίγο λάδι
ψήνουμε 170 β για 50 λεπτά περίπου.

H Συνταγή είναι της κας Πετρινα Μπαρδανη