Χειροποίητα μπισκότα μαύρης σοκολάτας

Υλικά

1 αυγό
120 γρ ζάχαρη
70 ml σπορέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
300 γρ αλεύρι 0
50 ml καφέ (θερμοκρασία δωματίου)
5 γρ μπέικιν πάουντερ
Περίπου 100 γραμμάρια σταγόνες ή κομμάτια μαύρης σοκολάτας

Μέθοδος

Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον καφέ και ανακατεύουμε
Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε τα πάντα
Μετα ρίχνουμε τα κομμάτια της μαύρης σοκολάτας και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να πάρουμε μια μπισοτενια ζύμη

Το αφήνουμε στο ψυγείο με την πλαστική μεμβράνη τυλιγμένη για τουλάχιστον μισή ώρα
Τώρα, από τη ζύμη, αφαιρέστε κομμάτια βάρους περίπου 20 γρ το καθένα, σχηματίστε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και ισιώστε τα λίγο με τα χέρια σας.
Τοποθετήστε τα μπισκότα που αποκτήσατε όχι πολύ κοντά μεταξύ τους σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε ποροθερμασμένο φούρνο στους 200°, για 12/15 λεπτά το πολύ
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσουν

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Καρυδόπιτα με σοκολάτα…μαγική συνταγή
Επόμενο άρθροΔείτε πως θα φτιάξετε την καλύτερη καρμπονάρα