Υλικά
350 βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. άχνη ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
400 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. τρούφα
μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση Συνταγής
1 Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες για 10 λεπτά, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο.
2 Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού και σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα, κάνουμε τα σχέδια που μας αρέσουν. Μακρόστενα, μισοφέγγαρα ή στρογγυλά.
3 Ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170° C στις αντιστάσεις.
4 Μόλις κρυώσουν τα πτι φουρ, βάζουμε μαρμελάδα στην επίπεδη επιφάνεια και σκεπάζουμε με ένα ακόμη πτι φουρ έτσι ώστε να ενώνονται οι δύο επίπεδες επιφάνειες.
5 Λιώνουμε κουβερτούρα και βουτάμε την άκρη του πτι φουρ στη σοκολάτα και μετά στην τρούφα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν και είναι έτοιμα.
Την βρήκαμε εδώ