Διαφήμιση

Πτι-Φουρ

Πτι Φουρ βουτήματα! Παραδοσιακή συνταγή για αφράτα βουτήματα γεμιστά με μαρμελάδα και εάν θέλετε βάζετε και επικάλυψη σοκολάτας!

Υλικά

250γρ βούτυρο γάλακτος,
300 γρ αλεύρι,
300γρ κορν φλαουρ,
140 γρ ζάχαρη άχνη,
2 αυγά,
2 βανίλιες,
μαρμελάδα ή πραλινα,

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και τις βανιλιες.
Προσθέτουμε τα αυγά. Ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μέχρι να γίνει μία μπάλα.
Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου.
Αν έχουμε κορνε τα φτιάχνουμε με αυτό, αν όχι τότε φτιάχνουμε σχήμα με τα χέρια μας….
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά.
Δεν πρέπει να πάρουν χρώμα… Όταν κρυώσουν καλά τα γεμίζουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και τα βουτάμε και στην σοκολάτα και σε τρούφα,καρύδα (Αυτην την φορά δεν τα περάσαμε απο σοκολάτα)

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Φωτό: Αφοι Κυρίτση

Διαφήμιση


Διαφήμιση