Κρουασάν γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά:

300 γραμμάρια αλεύρι για τσουρεκια
350 γραμμάρια αλεύρι 00
12 γραμμάρια φρέσκια μαγιά (ή 9 γραμμάρια ξηρή)
200 γραμμάρια νερό
120 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κρόκος αυγού
40 γραμμάρια βούτυρο (για τη ζύμη)
250 γραμμάρια βούτυρο (για το τύλιγμα)
1 κρόκος αυγού (για το άλειμμα)
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

500 ml γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
30 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 βανιλίνη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αλεύρια, τη μαγιά, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού.
Ζυμώστε για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ζυμώστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο περίπου 30×40 cm.
Τοποθετήστε το βούτυρο για το τύλιγμα στο κέντρο της ζύμης και τυλίξτε το με τη ζύμη, φέρνοντας τις άκρες να ενωθούν.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο περίπου 60×40 cm. Διπλώστε τη ζύμη στα τρία (σαν φάκελο) και αφήστε τη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6 άλλες 2 φορές.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο φύλλο περίπου 60×40 cm και κόψτε τρίγωνα με βάση περίπου 10 cm.
Τυλίξτε κάθε τρίγωνο ξεκινώντας από τη βάση προς την κορυφή.
Τοποθετήστε τα κρουασάν σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για 30-40 λεπτά.
Αλείψτε τα κρουασάν με τον κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό.
Ψήστε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμιστε τα κρουσαν με κρεμα κανοντας μια τρυπα στην βαση ή απο πάνω

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα με τη βανιλίνη.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αφήστε την κρέμα να κρυωσει

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κρουασανάκια Γεμιστά με πάστα καρυδιο

Υλικά

100 ml λάδι
100 ml γάλα αμυγδάλου
50 γρ ζάχαρη άχνη
300 γρ αλεύρι
5 γρ μπέικιν πάουντερ
φλούδα λεμονιού και εκχυλισμα βανίλιας

Γέμιση:
200 γρ αλεσμένα καρύδια
3 κουταλιές μαρμελάδα κεράσι

Για φινίρισμα:
βανίλια άχνη ζάχαρη

Προετοιμασία Κρουασάν νηστίσιμα με μαρμελάδα και καρύδια:

Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου, τις γεύσεις και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε καλά
μέχρι να γίνει λείο, μέχρι να μην αισθανθείτε άλλους κρυστάλλους ζάχαρης. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με
το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το
βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα αμυγδάλου με οποιοδήποτε άλλο υγρό κατάλληλο για την περίοδο της νηστείας:
λευκό κρασί, γάλα σόγιας ή μεταλλικό νερό
Αν δεν θέλετε πραγματικά κρουασάν νηστίσιμα μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάδι με βουτύρου και το γάλα αμυγδάλου
με φρέσκο ​​γάλα

Για τη γέμιση, ανακατέψτε τα καρύδια και τη μαρμελάδα σε ένα μπολ. Ανάλογα με τη μαρμελάδα που χρησιμοποιείται,
βάζουμε τόση μαρμελάδα όσο το καρύδι για να δέσει, για να είναι σαν μια παχιά πάστα.
Χρησιμοποίησα μαρμελάδα κεράσι, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μαρμελάδα έχετε ή θέλετε
Η ζύμη απλώνεται στο ελαφρά αλευρωμένο τραπέζι σε ορθογώνιο και λεπτό φύλλο. Σε μια από τις άκρες βάζουμε μια λωρίδα πάστας καρυδιού.

Τυλίγουμε τη ζύμη αρκετά ώστε να καλύψει τη γέμιση και παίρνουμε ένα ρολό.
Κόψτε το ρολό με ένα κοφτερό μαχαίρι. Μοιράζουμε κάθε ρολό ανάλογα με το πόσο μεγάλο ή μικρό θέλουμε να φτιάξουμε τα κρουασάν.

Επαναλαμβάνουμε τη λειτουργία μέχρι να τελειώσουμε τη ζύμη και τη γέμιση.

Βάζουμε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος

και βάζουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά (180 βαθμούς) για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κρουασάν.
Όσο είναι ακόμα ζεστά, τα πασπαλίζουμε σε ζάχαρη άχνη βανίλια και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://dulciurifeldefel.ro/

Προηγούμενο άρθροΣπανακόπιτα στο Μαυροτήγανο
Επόμενο άρθροΠτι Φουρ….λιώνουν στο στόμα