Ένα από τα πιο νόστιμα, παραδοσιακά πιάτα στο τραπέζι μας. Το πιο σημαντικό πράγμα κατά το μαγείρεμα είναι να αποφύγετε λάθη που χαλούν τη γεύση και κάνουν το πιάτο όχι πολύ ευχάριστο – γιατι είτε τα μανιτάρια είναι μισοψημένα, είτε οι πατάτες είναι μισοωμές.

Υλικά:

4-5 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές τηγανητές
300 γραμμάρια μανιτάρια (ό,τι είδος σας αρέσει), κομμένα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας (π.χ. ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη – προαιρετικά)

Μαγείρεμα:

Για ταχύτητα μαγειρέματος, πάρτε μανιτάρια, κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
Τηγανίστε πρώτα τα μανιτάρια, στη συνέχεια αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και τα κρεμμύδια.
Όταν η κύρια μάζα είναι έτοιμη, προσθέστε μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, μπαχαρικά, βότανα και μετά από 1 – 2 λεπτά αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
Ιδανικά, τηγανίστε πρώτα τα μανιτάρια σε ένα στεγνό τηγάνι μέχρι να εξατμιστεί το υγρό, στη συνέχεια ρίξτε φυτικό λάδι και τηγανίστε για μερικά λεπτά. Αυτό είναι αποδεκτό μόνο για τα μανιτάρια.

Για πιο τραγανές πατάτες, μην τις τηγανίζετε όλες μαζί, αλλά σε δόσεις.
Μην αλατίζετε τις πατάτες πριν το τηγάνισμα, γιατί θα βγάλουν υγρά και δεν θα γίνουν τραγανές.
Μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο θυμάρι για άρωμα.

Καλό γεύμα!❤️