Μακαρόνια με λουκάνικο και πιπεριές

Διαφήμιση

Υλικά

600-700 γρ λουκάνικα.
405 γρ πολύχρωμες πιπεριές
1 ή 2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο (2 για σάλτσα μαρινάρα και 2 για πιπεριές και κρεμμύδια)
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. Φρέσκια ή ξηρή ρίγανη
1 κουτι. κονσερβοποιημένες ντομάτες δαμάσκηνων
Φρέσκος βασιλικός και φρέσκος μαϊντανός
Τυρί Pecorino
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες μαγειρέματος

Ξεκινήστε από τη σάλτσα Marinara
Προσθέστε σε μία κατσαρολα το ελαιόλαδα και σοτάρετε το σκόρδο
Προσθέστε ντομάτες δαμάσκηνο και τις λιωνουμε
Προσθέτουμε βασιλικό και μαϊντανό
Αλατοπιπερώστε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίστε τα λουκάνικα σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά
Ενώ το λουκάνικο μαγειρεύετε μπορείτε να καθαρίσετε και κόψετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε σε ένα άλλο τηγάνι
Βάλτε νερό για τα ζυμαρικά
Σε μέτρια φωτιά, μαγειρεύετε τις πιπεριές όταν φτάσει περίπου στο 30% μαγειρεμένες προσθέσετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο, ριγανι, αλάτι, πιπέρι
Μόλις οι πιπεριές και τα κρεμμύδια αρχίσουν να καραμελοποιούνται, μπορείτε να ντεγλασάρετε το τηγάνι με ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε να σωθεί.
Όταν τα λουκάνικα είναι καφέ από όλες τις πλευρές, αφαιρέστε από το τηγάνι και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια


Προσθέστε το λουκάνικο στο τηγάνι με τις πιπεριες και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά
Προσθέστε τα ζυμαρικά στο νερό και μαγειρέψτε.
Στραγγίστε τα ζυμαρικά, προσθέστε ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε και ανακατέψτε με λίγη σάλτσα μαρινάρα.
Καλύψτε το πιάτο  με σάλτσα μαρινάρα, πάρτε τα ζυμαρικά και τοποθετήστε το στο πιάτο
πάνω από τη σάλτσα μαρινάρα.
Προσθέστε πιπέρι, κρεμμύδια και λουκάνικο και συμπληρώστε με σάλτσα μαρινάρα, τυρί και
μαϊντανό

Διαφήμιση

Τελειώσατε … Ωραία δουλειά:)

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση