Πίτα τυριών με βραστά φύλλα

Advertisement

Απαιτούμενα υλικά ταψί 35 cm

Υλικά

1 συσκευασία έτοιμου φύλλου λεπτό για μπακλαβά
3 φλιτζάνια αλεύρι (330 g)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (6 g)
Βούτυρο ή γκι (250 g)
μισό φλιτζάνι καφέ νερό (40 ml)
Τυρί μοτζαρέλα τριμένη (400 γρ)
Τυρί τσένταρ τριμμένο (400 γρ)
3 αυγά

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, αλάτι, νερό, και ανακατεύουμε με μία μαριζ.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε να πάρει συνοχή ζύμης και μετα την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο, αλευρώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακή και λεία ζύμη
Πλάθουμε την ζύμη σε ένα μανίκι και την χωρίζουμε σε 5 ισα μέρη.

Ανοίγουμε ένα ένα σε φύλλα για πίτα αλευρώνοντας περιπου 40-45 εκ διάμετρο και τα κόβουμε στα 4


Τα βραζουμε σε νερό για 3-4 λεπτά μετα βγάζουμε σε κρύο νερό και από εκεί  τα βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι να φύγουν τα νερά.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 3 έτοιμα φύλλα βουτυρώνοντας ενδιάμεσα τα φύλλα και απο πάνω στρώνουμε τα μισά βραστά φύλλα

Advertisement

βουτυρώνουμε και 1 έτοιμο και κοβουμε σε κομμάτια και βουτυρώνουμε.

Στρώνουμε άλλο 2 ετοιμα φύλλα βουτυρώνουμε και απο πάνω τα υπόλοιπα βραστά φύλλα βουτυρώνουμε άλλα 2 έτοιμα και απλώνουμε τα τυριά.

Στρώνουμε άλλα 4-5 έτοιμα φύλλα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα και κόβουμε τα περισσεύματα γυρω γύρω και διπλώνουμε προς τα μέσα

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο πανω κατω για 1 ώρα και ελεγχουμε να παρει καλό χρώμα

Είναι υπέροχη!!!

Advertisement