Κέικ Λεμονιου

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το φρέσκο, κέικ λεμονιού οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου! Και σήμερα σας δείχνω πώς να φτιάξετε το καλύτερο κέικ λεμονιού με ένα μυστικό συστατικό που αποκαλύπτεται.
Αυτή είναι μια οικογενειακή μυστική συνταγή που σας μεταφέρω όπου το κέικ μου με λεμόνι έχει τη σωστή ποσότητα γεύσης λεμονιού και συμπληρώνεται με ένα εκπληκτικό λούστρο λεμονιού που ενισχύει τη γεύση του λεμονιού σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Επιπλέον, είναι ότι θα σας δείξω πώς να το φτιάξετε!
Αυτή είναι μια εύχρηστη συνταγή που υπόσχεται να εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.
Σερβίρετε το κέικ λεμονιού με καφέ, τσάι ή εσπρέσο και απολαύστε και το τελευτάίο ψίχουλο.

Συστατικά:

1 φλιτζάνι ζάχαρη αναμιγνύεται με 4 αυγά
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα λεμονιού

Ξηρό μείγμα:
1 & 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 συσκευασία σκόνη κρεμα λεμονιού (99g) (εναλλακτική: κρεμα βανίλιας ανθος αραβοσίτου)

Γλασσο:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες ψησίματος:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε το στην κάτω σχάρα και ψήστε για 60 λεπτά.

Εκτέλεση

Aρχίζουμε να κάνουμε το κέικ λεμονιού μας.
Rίχνουμε σε ένα μπολ μίξερ βάσης τα αυγά και τη ζάχαρη και ξεκινάμε να χτυπάμε έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα ένα φλιτζάνι γιαούρτι και ανακατεύω με ένα κουτάλι και στη συνέχεια ρίχνω μισό φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα ενός λεμονιού και στη συνέχεια θα κόψω το λεμόνι και θα το στύψω μέσα το μπολ, προσθέτω 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύω.
Στο μπολ με αλεύρι μας ρίχνουμε μισό κουταλάκι αλάτι, 1 κγ γεματο μπεικιν παουντερ και 1/2 κγ σόδα και ανακατέβουμε.
Και τώρα είναι ώρα να βάλουμε το μυστικό υλικό που είναι σκόνη κρεμας λεμονιού (εαν δεν
εχετε βάλτε κρεμα βανίλιας ανθος αραβοσίτου) και ανακατευουμε με ένα κουταλι ολα τα ξηρα συστατικά.
Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά σταδιακά μέσα στο μείγμα λεμονιού στο μπολ του μιξερ και ανακατευουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε και ένα κουταλάκι από το εκχύλισμα λεμονιού.
Βάζουμε το μπολ στο μίξερ και ξεκινάμε να χτυπάμε για κάνα δυο λεπτά. Μόλις το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί στρώνουμε τη φόρμα μας ένα χαρτί ψησίματος και αδειάζουμε το μείγμα.

Καλύτερα να μην γεμίσουμε τη φόρμα μέχρι επάνω διότι θα φουσκώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 μέχρι 60 λεπτά. Εάν δείτε παίρνει πολυ χρωμα από επάνω βάλετε αλουμινόχαρτο απο πάνω γιατί δεν θέλετε να καεί και ελέγχουμε με το τεστ οδοντογλυφόδας εάν ειναι ετοιμο
Σε ένα μπολάκι στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε με ζάχαρη άχνη για να κάνουμε ένα γλάσο με το οποίο απλώνουμε επάνω στο κέικ μας

και είναι έτοιμο

Καλη Επιτυχία

Find more delicious recipes here