Πώς να φτιάξετε το πιο εκπληκτικό κέικ σοκολάτας

Υλικά:

5 αυγά,
100 γρ ζαχαρη
100 g πορτοκάλι,
10 ml λάδι,
10 ml εκχυλισμα βανίλιας,
150 g αλεύρι,
10 g μπέικιν πάουντερ,
50 g κακάο.

Κρέμα σοκολάτας:
250 g βούτυρο,
150 g ζάχαρη άχνη,
50 g κακάο, 10 ml ουσία ρούμι.

Σιροπι καμένης ζάχαρης:
50 g ζάχαρη,
150 ml νερό,
10 ml εκχυλισμα βανίλιας.

Σαντιγί:
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 /2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Διακόσμηση: 150 g λιωμένη σοκολάτα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάω τα ασπράδια αυγών να γίνουν μαρέγκα και αφήνω στην άκρη.


Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω με ένα μιξερ 5 κόκους, ζάχαρη, λάδι, βανίλια.
Προσθέτω το μείγμα των κρόκων μέσα στην μαρέγκα και ανακατευουμε με μια μαριζ.
Στην συνέχεια κοσκινιζω μέσα το αλευρι , μπεικιν και ανακατευω.
Τέλος κοσκινίζω και το κακαο ανακατευω και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς σε φόρμα 22 εκ στρωμένη με χαρτί ψησίματος.

Σιροπι καμένης ζάχαρης
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη με το ρουμι και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και μόλις λιώσει το νερό και ανακατεύουμε

Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο το κοβουμε στα δύο οριζόντια και το μουλιάζουμε με το σιρόπι ζάχαρης και αφήνουμε στην άκρη

 

Κρέμα σοκολάτας

Χτυπάμε με ένα μιξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και μολις αφρατεψει ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε και ρίχνουμε κα την βανίλια.
Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πανω στο μισο κεικ και σκεπάζουμε με το άλλο μισο και το κόβουμε σε κυβους.

Πάνω απο κάθε κυβο ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα

Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μπορούμε να βάλουμε και τον κάδο του μίξερ στο ψυγείο ώστε να είναι και αυτός παγωμένος.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει το σύρμα να αφήνει γραμμές πάνω στην χτυπημένη κρέμα και έχει πάρει υφή γιαουρτιού. Δεν τη χτυπάμε περισσότερο γιατί θα κόψει!

Βαζουμε την σαντιγί σε μία σακουλα ζαχαροπλαστικης και διακοσμούμε κάθε κύβο

Ετοιμηηηηηηηηηηηη