Υλικά

3 αυγά
Δύο δάχτυλα λιγότερη ζάχαρη από 1 ποτήρι
1 φλιτζάνι λάδι
1 ποτήρι γιαούρτι
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι αλεύρι
1 φακ βανίλιας
1 φακ μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

900 ml νερό
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα

Για απο πάνω
καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

Για το σιρόπι

Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.

Για το κέικ
Σε μία μπασίνα ρίχνουμε τα αυγά, την ζαχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός μεχρι να ασπρίσει σχεδόν το μείγμα.
Προσθέτουμε το λάδι, γιαούρτι και χτυπάμε με το μίξερ. Μετα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, αλεύρι, βανίλιας και μπεικιν και χτυπάμε,
Λαδώνουμε ένα ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις βγάλουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, με μία κουτάλα σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Φροντίζουμε να ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, για να μη σπάσει το γλυκό μας.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το ραβανί για να απορροφήσει καλύτερα το σιρόπι.
Το αφήνουμε στην άκρη τουλάχιστον για 30 λεπτά και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Μολις το ραβανί κρυώσει καλά το κόβουμε σε κομμάτια. Με το μαχαίρι ξεκολλάμε το γλυκό μας από τα τοιχώματα του ταψιού για να βοηθήσουμε τη διαδικάσια.
Σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα.

Καλή σας όρεξη

Προηγούμενο άρθροΑρνί με πατάτες στην γάστρα
Επόμενο άρθροΚέικ Λαδιού…συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας