Υλικά
3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη (85 γραμμάρια)
1 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο (100 ml)
2 φλιτζάνια τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (200 ml)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό (150 γραμμάρια)
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (220 γραμμάρια)
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπείκιν
1 βανιλίνη
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη (510 γραμμάρια)
3 κούπες νερό (600 ml)
1 φλιτζάνι τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (100 ml)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ θα χτυπήσουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν . Στη συνέχεια θα ρίξουμε το λάδι, τον χυμό, το σιμιγδάλι και το ξύσμα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν. Ύστερα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί και ψήνουμε το ρεβανί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C στις αντιστάσεις για 35 λεπτά περίπου.
Μόλις ροδίσει και είναι έτοιμο, θα το αφαιρέσουμε από το φούρνο και θα αφήσουμε να κρυώσει καλά. Επειτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 7-8 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει). Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 ακόμα λεπτά. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι, το κρύο ραβανί και αφήνουμε να τραβήξει το σιρόπι τουλάχιστον για 2-3 ώρες.
H συνταγή είναι της κας Eleni Yiatrou