Το Σιροπιασμένο Παραδοσιακό Γλύκισμα
Υλικά Συνταγής
1/2 Φλιτζάνι Σιμιγδάλι Χοντρό
1/2 Φλιτζάνι Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις
2 Φλιτζάνια Γιαούρτι
1/2 Κουταλάκι Του Γλυκού Σόδα
1 Φλιτζάνι Ζάχαρη
1 Φλιτζάνι Βούτυρο Λιωμένο
6 Αυγά
Το Ξύσμα 1 Λεμονιού
1/2 Φλιτζάνι Αμύγδαλα Ασπρισμένα Και Χοντροσπασμένα
Ψιλοκομμένους Ξηρούς Καρπούς Της Αρεσκείας Για Το Γαρνίρισμα
Για Το Σιρόπι
3 Φλιτζάνια Ζάχαρη
3 Φλιτζάνια Νερό
Χυμό Από 1/2 Λεμόνι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε Μεγάλο Μπολ Ανακατεύετε Τη Μισή Ζάχαρη Με Το Σιμιγδάλι. Ανακατεύετε Ξεχωριστά Το Γιαούρτι Με Τη Σόδα Και Το Ξύσμα Λεμονιού Και Το Προσθέτετε Στο Μείγμα Με Το Σιμιγδάλι. Αφήνετε Το Μείγμα Να Ξεκουραστεί Για 1 Ώρα.
Χτυπάτε Στο Μίξερ Το Βούτυρο Με Την Υπόλοιπη Ζάχαρη Και Τους Κρόκους Των Αυγών, Μέχρι Να Ασπρίσει Και Να Αφρατέψει. Χτυπάτε Τα Ασπράδια Σε Σφιχτή Μαρέγκα. Προσθέτετε Το Μείγμα Των Κρόκων Και Τα Αλεσμένα Αμύγδαλα Στο Μείγμα Γιαουρτιού Και Ανακατεύετε. Τέλος Προσθέτετε Τη Μαρέγκα Ανακατεύοντας Προσεκτικά. Αδειάζετε Το Μείγμα Σε Βουτυρωμένο Ταψί 28εκ. Και Το Ψήνετε Σε Προθερμασμένο Φούρνο Στους 200° C Για 30′.
Για Το Σιρόπι: Βράζετε Το Νερό Με Τη Ζάχαρη Και Το Χυμό Λεμονιού Για 5′. Αφήνετε Το Γλυκό Να Μισοκρυώσει Και Το Περιχύνετε Με Το Ζεστό Σιρόπι. Το Ξαναβάζετε Στο Φούρνο Και Το Ψήνετε Για 10′ Ακόμα Για Να Καραμελώσει Ελαφρά Η Επιφάνεια. Το Βγάζετε Από Το Φούρνο Και Το Αφήνετε Να Κρυώσει Και Να Απορροφήσει Όλο Το Σιρόπι. Κόβετε Το Ραβανί Σε Κομμάτια Και Πασπαλίζετε, Αν Θέλετε, Με Καβουρντισμένους Ξηρούς Καρπούς Ψιλοκομμένους.
πηγη igastronomiegr.com