Ψάχνετε ένα νόστιμο, αφράτο επιδόρπιο για να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας; Το Ρεβανί με ινδοκάρυδο είναι μια τέλεια επιλογη
Αυτό το κλασικό γλυκό σε σιρόπι φτιάχνεται με απλά υλικά όπως σιμιγδάλι, καρύδα, αυγά και ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, νόστιμο επιδόρπιο που εκρήγνυται με γεύση καρύδας!
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και πείτε μας τη γνώμη σας!
Υλικά:
Για το κέικ:
10 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι φαρίνα
1 ποτήρι ινδοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο (προαιρετικό)
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
1 μπέικιν
2 βανιλίες
Ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι:
5 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Για το κέικ
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτό μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το αλεύρι,
το ινδοκάρυδο, το καρύδι (αν θέλουμε), το μπέικιν, τις βανιλίες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους, αναδιπλώνοντας απαλά με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί
η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά πάνω στο ζεστό ρεβανί.
Αφήνουμε το ρεβανί να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Συμβουλές:
Για πιο αφράτο ρεβανί, μπορείτε να χωρίσετε τα ασπράδια σε δύο δόσεις και να τα προσθέσετε στο μείγμα σιγά σιγά,
εναλλάξ με το σιμιγδάλι.
Αν θέλετε πιο γλυκό ρεβανί, μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα ζάχαρης στο σιρόπι.
Το ρεβανί διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες.
Καλή όρεξη!
Η Συνταγή είναι της κας Ελένη Παπατσάνη
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρεβανί Βεροίας
Το Ρεβανί Βεροίας, όντας ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με ρίζες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, αποτελεί μια γευστική γέφυρα πολιτισμών. Η βελούδινη υφή του, η πλούσια γεύση του σιροπιού και η λεπτή ισορροπία μπαχαρικών δημιουργούν ένα γλυκό ακαταμάχητο.
Υλικά
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 μικρά γιαουρτάκια
1 και 1/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
βούτυρο, για το ταψί
Για το σιρόπι
6 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
μερικές σταγόνες λεμονιού
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθετουμε τους κρόκους
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε και τα γιαουρτάκια με τη σόδα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ
Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί της κουζίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τις βανίλιες. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει αφήνουμε 10′ και βγάζουμε από τη φωτιά.
Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια
Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι στο ρεβανί μόλις βγει από το φούρνο. (πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά, σιρόπι και ρεβανί)
Σκεπάζουμε το ταψί για να τραβήξει το ρεβανί το σιρόπι και μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο
Σερβίρουμε κρύο το γλυκό.
ΠΗΓΗ: https://gefceis.blogspot.com/
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Ρεβανί Βέροιας👌
Συστατικά:
✓3 αυγά
✓1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
✓1 ποτήρι λάδι
✓1 ποτήρι γιαούρτι
✓ 1 ποτήρι σιμιγδάλι
✓1 ποτήρι αλεύρι
✓ 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
✓ 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, αν θέλετε
✓ 1 άρωμα πορτοκαλιού ή ξύσμα απο 2 πορτοκάλια 🍊
Σημείωση = όγκος ποτηριού (200 ml).
Σιρόπι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 στικ κανέλα
1 φέτα λεμόνι 🍋
50 γρ κονιάκ
Πώς να το Φτιάξω:
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την φλούδα απο λεμόνι το στικ κανελα και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
Χτυπάμε τη ζάχαρη αυγο μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα υλικά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα πυρέξ και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί και κρυώσει.
Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης
Καλή Επιτυχία