Ρεβανί με σαντιγί και φιστίκι αιγίνης
Υλικά
3 αυγά
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό λαδιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
1.5 ποτήρι αλεύρι (300ml)
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία βανιλίνης
100 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
Για το σιρόπι
900 ml νερό
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.σ. μέλι
φλούδα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλα
Από πάνω
1 συσκευασία σαντιγί γκαρνί
1 ποτήρι γάλα
ζαχαρωμένο κεράσι
αράπικο φιστίκι
Εκτέλεση
Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες λεμονιού και το στικ κανέλας. Περιμένουμε να πάρουμε μια βράση.
Με το που λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε να κρυώσει. Το μέλι το βάζουμε σε αυτό το σημείο για να μην χάσει τα αρώματα του.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, ζαχαρη, και χτυπάμε
Προσθέτουμε το λάδι, γιαούρτι, σιμιγδάλι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι, μπεικιν, βανίλια και ανακατευουμε .
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατευουμε
Αδειαζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
Χτυπάμε την σαντιγί σκόνη με το γάλα να γίνει σαντιγί
Βγάζουμε από το φούρνο και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Απλώνουμε την σαντιγί κόβουμε σε κομμάτια κάνουμε ροζέτες με μια σακούλα κορνε, πασπαλίζουμε με φιστίκι αιγίνης και βάζουμε και τα κερασάκια
Subscribe to recipe’s youtube Channel here