Ρεβανί πορτοκαλιού
Όταν φτιαχτεί με τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, γίνεται τόσο νόστιμο που σίγουρα αυτή η συνταγή θα σας φανεί χρήσιμη περισσότερες από μία φορές.
Τα προϊόντα για το ραβανί είναι:
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σημιγδάλι
1,5 κούπα αλεύρι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού κατά βούληση, απαραιτήτως τριμμένη
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
μισό λεμόνι
Προετοιμασία:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Περιχύστε αυτά τα ξηρά υλικά με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουν ήδη χτυπηθει.
Τα ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέστε την τριμμένη φλούδα.
Τώρα πρέπει να μεταφέρετε αυτό το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε προηγουμένως λαδώσει και αλευρώσει.
Το ψητό ψήνεται στους 170 βαθμούς για μισή ώρα ή 40 λεπτά – ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο σας.
Το σιρόπι παρασκευάζεται προσθέτοντας ζάχαρη και μισό λεμόνι στο νερό.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και αφαιρούμε λίγο αφού βράσει το υγρό.
Το σιρόπι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό ή πολύ πηχτό.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περιχύνουμε με το σιρόπι το ραβανί.
Για το σκοπό αυτό όμως το σιρόπι πρέπει να έχει κρυώσει, αλλά όχι τελείως. Το κέικ πρέπει να είναι ζεστό.
Το τελειωμένο Ραβανι Πορτοκάλι μπορεί να διακοσμηθεί με τρίμματα καρύδας ή κάτι άλλο.
Καλή Επιτυχία