Ρεβανί σε σιρόπι γάλακτος
Συστατικά:
1/3 κουπας Σιμιγδάλι
1/3 κούπας Αλεύρι
1 κσ μπεικιν παουντερ
½ κγ Βανίλια
1/3 κούπας Γάλα
3 αυγά
Σιρόπι γάλακτος Συστατικά:
3 κούπας Γάλα
1 ½ κούπας Ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατέψτε μαζί τα αλεύρια και το μπεικιν.
Προσθέστε βανίλια, γάλα και αυγά. Ανακατέψτε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 20 × 20 εκ.
Ψήνουμε σε 180oC για 15-20 λεπτά, μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Ενώ το κέικ ψήνεται, ρίχνουμε 3 κούπες. Γάλα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε αργά το γάλα καθώς αρχίζει να ζεσταίνεται, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε να ανακατεύετε. Το γάλα δεν πρέπει να βράζει, αλλά να είναι αρκετά ζεστό ώστε να λιώσει εντελώς όλους τους κόκκους ζάχαρης. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο, χρησιμοποιήστε την οδοντογλυφίδα για να τρυπήσετε απαλά σε όλο το κέικ.
Ρίξτε το ζεστό σιρόπι γάλακτος πάνω από κέικ. (Μην φοβηθείτε εάν καλύπτει πλήρως το κέικ, θα βυθιστεί σιγά-σιγά το κέικ καθώς τον αφήνετε να ξεκουραστεί.) Αφού ξεκουραστεί περίπου 20-30 λεπτά στον πάγκο, βάλτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει, η τούρτα είναι έτοιμη να κοπεί και να σερβιριστεί. Μου αρέσει να σερβίρω τα πάντα με φανταχτερές γαρνιτούρες Το καλύτερο για χρήση για αυτό το κέικ είναι: Νιφάδες καρύδας, καρύδια, ψιλοκομμένα φιστίκια.
* Αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερα εύκολη και διασκεδαστική για τα παιδιά να το κάνουν!
Με τόσο λίγα συστατικά και μετρήσεις, μπορούν εύκολα να πάρουν τον έλεγχο στην κουζίνα
ως μινιατούρες μάγειρες. Παρακάτω παρουσιάζονται εικόνες της διαδικασίας, βήμα-βήμα:
Ανάμειξη όλων των συστατικών
Ρίξτε το σιρόπι γάλακτος πάνω από το κέικ που έχει ακόμη ατμό
15 λεπτά αργότερα το κέικ έχει απορροφήσει μεγάλο μέρος του υγρού και είναι έτοιμο για το ψυγείο
Έτοιμο να σερβίρετε, γαρνιρισμένο με νιφάδες καρύδας και καρύδι
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: jalesturkishdelights.com