Δαμάσκηνο σε σοκολάτα

Κατόπιν αιτήματος πολλών μοιράζομαι τη συνταγή της αγαπημένης μας λιχουδιάς!

Θα χρειαστούμε:

2,5 κιλά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι,
1,5 κιλό ζάχαρη (λιγότερη δυνατή),
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
50 γρ κακάο ή μαύρη σοκολάτα (πλακάκι),
1 πακέτο βανίλια (10 γρ.) ή ζάχαρη βανίλιας, όπως σας αρέσει
1 κουταλιά σόδα ανά 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Πλύνετε τα δαμάσκηνα, αφαιρέστε το πυρηνα, μουλιάστε σε διάλυμα σόδας για 2-3 ώρες
Ξεπλένετε Πασπαλίζετε με ζάχαρη 4-6 ώρες. Βάζετε φωτιά, βράζετε, μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Αφήνετε όλη τη νύχτα.
Τη δεύτερη φορά μαγειρεύετε για 20 λεπτά, αφήνετε όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή για 5 ώρες (αυτό είναι για τους ανυπόμονους)

Πριν το τρίτο μαγείρεμα, προσθέτουμε κακάο ή, σοκολάτα, ξυσμα πορτοκαλιού και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.
5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τη βανίλια. Αυτό είναι!
Η μυρωδάτη, νόστιμη λιχουδιά μας είναι έτοιμο!
Το συσκευάζουμε ζεστό σε βάζα!

Απολαύστε το φίλοι μου!❤️❤️❤️

Προηγούμενο άρθροΒοδινό “Πικάντικο” με Μουστάρδα και Μυρωδικά: Για τους λάτρεις των δυνατών γεύσεων.
Επόμενο άρθροΓεμιστά Κολοκυθάκια ρολό με κιμά “Για να Γλείφετε τα δάχτυλά σας”