Υλικά

500 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πράσο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 καρότο, τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, τριμμένη
1 κρεμμύδι ολόκληρο
1 καρότο ολόκληρο
1 πιπεριά Φλωρίνης ολόκληρη
2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα

Εκτέλεση

Έβαλα από βραδύς ( για 12 ώρες) τα ρεβύθια σε νερό με 1 κ.σ.χοντρό αλάτι.
Την άλλη μερα το πρωί τα ξέπλυνα καλά και τα σιγοέβρασα για μία ώρα να μαλακώσουν.
Τα άφησα στην άκρη και σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σοτάρω σε ελαιόλαδο το 1 κρεμμύδι σε φετούλες, πράσο και σκόρδο ψιλοκομμένα, καρότο
τριμμένο και μία πιπεριά Φλωρίνης τριμμένη.
Μόλις μαράθηκαν πρόσθεσα τα ρεβύθια με λίγο από το ζωμό τους, 1 κρεμμύδι ολοκληρο, καρότο και πιπεριά Φλωρίνηςόλα ολόκληρα δαφνόφυλλα κι αν
χρειαστεί συμπληρώνω νερό να σκεπαστούν.
Τα σιγοβράζω μισή ώρα να μαλακώσουν τα λαχανικά .
Τέλος τα μεταφέρω σε σκεύος με καπάκι, πιπέρι, ρίγανη, μπόλικη πάπρικα. Ψήνω στους 180 β.για 45 λεπτά, ξεσκεπάζω, αλατίζω καλά και ψήνω άλλα 15 λεπτά να μείνουν με το λαδάκι τους…

Η Συνταγή είναι της αγαπημένης φίλης Ελινα Σκλαβου