Ριγανάτο Κοτόπουλο με πιλάφι
Εκτέλεση
2 κομματάκια κοτόπουλου όλο το μπουτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190C
Εκτέλεση
Σκουπίστε τα κομμάτια κοτόπουλου αλλοίφτε τα με Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, αλατωπιπέρωστε και ριγανόστε γενναιόδωρα.
Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια – υψηλή φωτιά και όταν ζεσταθεί καλά το λάδι βάλτε με το δέρμα του κοτόπουλου προς τα κάτω να παρει χρώμα.
Τσιαγαρίστε και από την άλλη πλευρά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα ταψί, ραντίστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πασπαλίστε με λίγο ρίγανη και ολοκληρώστε και ψήστε στο φούρνο.
Μετά από 20 ’ τρυπήστε με το πιρούνι το πιο παχύ μέρος του κοτόπουλου για να ελέγξετε αν είναι μαγειρεμένο και αν οι χυμοί τρέχουν καθαροί είναι έτοιμοι να σερβιριστούν με ωραίο σπυρωτό ρύζι.
Πιλάφι με σαφράν!
Υλικά
2 φλ. τσαγιού (400 γρ.) ρύζι μπασμάτι
25 γρ. αγελαδινό βούτυρο
3 δαφνόφυλλα
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό ή ζωμό λαχανικών
1/4 κουτ. του γλυκού ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το σαφράν σε 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό σ’ ένα μπολάκι.
Πλένουμε καλά το ρύζι σ’ ένα σουρωτήρι και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε το ρύζι με τα δαφνόφυλλα. Το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 8 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί τελείως το νερό του.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το νερό ή το ζωμό, το σαφράν, αλατίζουμε και κατεβάζουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη θερμοκρασία.
Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό του.
Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε το μάτι, καλύπτουμε την επιφάνεια της κατσαρόλας με μια καθαρή πετσέτα και σκεπάζουμε με το καπάκι για περίπου 10 λεπτά προτού το σερβίρουμε. Έτσι θα γίνει το ρύζι μας πιο σπυρωτό.
Καλή σας Ορεξη