Ριγκαρόνι φούρνο με σάλτσα ντομάτας και αυγό

Διαφήμιση

Συστατικά

400 γρ. Ζυμαρικά μικρού μήκους (χρησιμοποίησα ριγκατόνι)
700 ml πουρέ ντομάτας πασσατα
1/2 κρεμμύδι
300 γραμμάρια καπνιστό τυρί (έβαλα μετσοβόνε)
150 γραμμάρια ζαμπόν σε κύβους
150 γραμμάρια σαλάμι σε κύβους ή άλλο αλλαντικό
3 βραστά αυγά
30 γραμμάρια τριμμένο τυρί (όπως παρμεζάνα )
3-4 κσ αλάτι για γεύση.
Ελαιόλαδο
Βασιλικός

Εκτέλεση

Ας ξεκινήσουμε προετοιμάζοντας τη σάλτσα για τα ζυμαρικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τηγανίζουμε το σοτάρουμε κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Μόλις το σοτάρετε, προσθέστε τον πουρέ ντομάτας, αλατοπιπερώστε, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί η σάλτσα, κλείστε τη φωτιά και ρίξτε μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού.

Βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Επέλεξα ριγκατόνι, αλλά οποιοδήποτε κοντό σχήμα ζυμαρικών έχετε! Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα ζυμαρικά (αφήνοντας μερικές κουταλιές στην άκρη),
στη συνέχεια προσθέστε τους κύβους ζαμπόν, σαλάμι και καπνιστό τυρί.

Διαφήμιση

Ρίξτε τα μισά ζυμαρικά σε ένα πυρεξ, στη συνέχεια στρώστε ένα στρώμα με τα βραστά αυγά κομμένα σε φέτες. Καλύψτε τα αυγά με τα υπόλοιπα ζυμαρικά και στη συνέχεια απλώστε τη σάλτσα ντομάτας που αφήσατε στην άκρη νωρίτερα. Ως τελική πινελιά, πασπαλίζουμε τα πάντα με τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, ίσως ενεργοποιώντας τη λειτουργία γκριλ 5 λεπτά πριν το βγάλετε από το φούρνο.
Είναι έτοιμα να τα σερβίρεται στο τραπέζι! Εάν μείνει, για την επόμενη μέρα το ζεσταίνουμε για  λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι και θα είναι ακόμα καλύτερο!

Καλή Ορεξη

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση